İstanbul
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67184.685$

“Canlarla Buluşma” bu kez Sivas’taydı

“Canlarla Buluşma” bu kez Sivas’taydı
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından ülke çapında düzenlenen “Canlarla Buluşma” etkinliklerinin onbirincisi Sivas’ta düzenlendi.

Alevi-Bektaşi toplumuyla istişare süreçlerinin güçlendirilmesini ve Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların topluma aktarılmasını amaçlayan “Canlarla Buluşma” toplantısı Sivas Valiliğinin ev sahipliğinde Şems-i Sivâsî İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlendi.



Canlarla Buluşma” etkinliğine yoğun ilgi gösteren Sivas il ve ilçelerinden katılan inanç önderleri ve temsilcilere Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede gerçekleştirdiği hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Alirıza Özdemir “Alevi-Bektaşi toplumunun rızalığını alarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle yürütüyoruz. Bu yıl içerisinde 4 büyük sempozyumu gerçekleştirmeyi, sonrasında ise Pir Sultan Âbdal gibi Hakk âşıkları adına da sempozyumlar yapmayı, Alevi-Bektaşi toplumunun kolektif hafızasında yer edinmiş önemli eserleri yayınlamayı, gençlerimizle birçok ortak projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Cemevlerinde verilen hizmetlerin aksamaması adına ve rızalık gözeterek yürütülen personel istihdamı konularında da devam eden sürecin takip ediyor ve toplumsal mutabakatın sağlanmasının ardından cemevlerinin yükünü azaltacak ve onlara destek olacak şekilde personel görevlendirmeyi amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN PİR SULTAN’IN KÖYÜNE ZİYARET

Canlarla Buluşma” etkinliği kapsamında Sivas’ta bulunan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde bulunan Pir Sultan Âbdal’a ait evi ziyaret ederek, ocak dedesi Mehmet Şimşek’ten bilgiler aldı.

Banazlı köylüler ile cemevinde buluşan Başkan Özdemir: “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı olarak Alevi-Bektaşi yol ulularının hayatlarını topluma aktarmak ve onların eserlerini insanlarımızın istifadesine sunmak için çalışmalar başlattık. Bu maksatla Pir Sultan Âbdal adına da bir sempozyumu uzak olmayan bir tarihte gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Sempozyuma ilişkin alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Görevde olduğumuz sürece de Alevi-Bektaşi yol ulularına, ozan ve Hakk âşıklarına ilişkin birçok projeyi hayata geçirecek ve bu çalışmaları bilimsel yayınlar olarak toplumumuzun istifadesine sunacağız” dedi.



Ev ziyaretinin ardından Pir Sultan Âbdal Anma Törenlerinin yapıldığı alanına geçen Başkan Özdemir, burada bulunan Topuzlu Baba Türbesi ve Cemevinde dua etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!