İstanbul
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2503.2
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66220.62$

Canlar bu kez Irak'ta buluştu

Canlar bu kez Irak'ta buluştu
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Necef Başkonsolosluğu organizasyonu ile Irak'lı Alevi Bektaşi Canlar Hz. Ali'nin kabrinin bulunduğu Necef şehrinde biraraya geldi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Necef Başkonsolosluğu organizasyonu ile Irak'lı Alevi Bektaşi Canlar Hz. Ali'nin kabrinin bulunduğu Necef şehrinde biraraya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Necef Başkonsolosluğu, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, Iraklı Alevi Bektaşi inanç ve kanaat önderleri ile birlikte Canlar Buluşuyor etkinliğini Hz. Ali'nin kabrinin bulunduğu Necef şehrinde düzenledi.

Irak'ın Necef şehrinde düzenlenen Canlar Buluşmasına Musul, Kerkük, Taze, Tuzhurmatu, Diyale ve Telafer vilayetleri ile ilçelerinden kalabalık bir inanç ve kanaat önderleri topluluğu katıldı.


 

T.C. Necef Başkonsolosu Olcay Cafer Karakaş Irak'taki tüm taraflarla işbirliği içinde olduklarını belirterek Alevi Bektaşi Canları dinlemek üzere biraraya geldiklerini vurguladı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını temsilen Canlar buluşmasına katılan Kültür Sosyal ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Ali Uzun, katılımcılara Başkanlığın kuruluş sürecini ve görev alanlarını anlatarak, Iraklı Alevi Bektaşilerin talep ve temennilerini yerinde tespit etmek için bu toplantının düzenlendiğini belirtti.

TÜRK DEMEK SAZ DEMEKTİR, ALEVİ DEMEK SAZ DEMEKTİR

Canlar buluşmasına katılan Bayat Boy Beyi Abdülhamid Bayatlı yaptığı konuşmada Alevilik Bektaşiliğin Hakikat yolu olduğunun altını çizerek, Irak'ta Alevi Bektaşi inancının farklı kesimlerin hedefinde olduğunu belirtti. Bayatlı, "Türk demek saz demektir, Alevi Bektaşi demek saz demektir. İnancımızı ve kimliğimizi yaşatmak için saz çalmaya ve gençlere saz öğretmeye önem vermeliyiz" dedi.

Canlar buluşmasında söz alan temsilciler Irak'ta Alevi Bektaşilerin kurumsal bir yapı ihtiyacını dile getirdiler.

 

BİRLİK OLURSAK HER SORUNUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ!

Toplantıya katılan Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ali Rıza Özkan yaptığı konuşmada, "Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin bize öğrettiği "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" desturu uyarınca Irak'ta Alevi Bektaşilerin acilen teşkilatlanması en önemli meseledir. Birlik olursak, her sorunun üstesinden geliriz" dedi.

Irak'ta Canlar en kısa zamanda ikinci toplantıyı Musul'da yapmak üzere karar aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!