İstanbul
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62673.57$

AKD Genel Başkanı Yılmaz’a Alevi çevrelerden sert tepki

AKD Genel Başkanı Yılmaz’a Alevi çevrelerden sert tepki
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz’ın sosyal medya hesabında Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’in resminin üzerinde X çarpı işaret ile paylaşması Alevi Bektaşi çevrelerde sert tepki ile karşılandı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda X çarpı işareti konmuş şekilde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’in resmini de eklemişti.

Paylaşımının ardından büyük tepki toplayan AKD Genel Başkanı Yılmaz önce hesabını kilitledi. Ancak, yaptığı skandal gaf kısa sürede duyuldu.

8 yıl Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Mali Sayman olarak görev yapan ve halen Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı olan Yanyatır Ocağı dedesi Mehmet Şahin AKD Genel Başkanı Yılmaz’ın paylaşımında Özdemir’in resminin üzerine X çarpı işareti koymasını “utanç verici” olarak niteledi.

Katliamcılarla aynı reflekslere sahip birisinin bir Alevi Bektaşi kurumunu yönetemeyeceğini söyleyen Şahin, Yılmaz’ın Alevi Kültür Derneklerini daha fazla zan altına bırakmaması ve derhal görevlerinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

ALEVİ KURULUŞLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Öte yandan, çeşitli Alevi Bektaşi kuruluşları da ortak bir açıklama ile AKD Genel Başkanı Yılmaz’ın davranışını kınadılar.

Açıklama şöyle:

“KAMUOYUNA

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı kurulduğu ilk günden beri desteklemeye devam ediyoruz. Başkanlığın birçok eksikliği olsa da bunların tamamlanması konusunda temaslarımızı da sürdürüyoruz.

Hem Başkanlığa hem de Başkan Alirıza Özdemir’e yönelik yolumuza yakışmayan, akla, edep ve erkânımıza aykırı açıklamaları yapanları biliyoruz ve bu tür söylemleri protesto ediyoruz!..

Alevi-Bektaşi ve Kızılbaşlar olarak hem Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına hem de Başkanı Sayın Alirıza Özdemir’e desteğimiz tamdır!..

Alevi toplumunu, Alirıza Özdemir’in yönetiminde kısa sürede büyük mesafe alan ve almaya devam eden Başkanlığa destek olmaya çağırıyoruz!.

Aşk ile ...

ALEVİ OCAKLARI FEDERASYONU

OCAKZADELER MECLİSİ

SERÇEŞME VAKFI

HÜSEYİN GAZİ KÜLTÜR VE SANAT VAKFI

ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ KORUMA VE ARAŞTIRMA VAKFI

HÜSEYİN GAZİ ALEVİ BEKTAŞİ CEMEVİ DERNEĞİ”

CELAL ABBAS OCAĞI DEDESİ AHMET FETHİ ERDOĞAN

“Alevilik adı taşıyan “yol yezitleri” 70 yıldan beri, Hakk-Muhammed-Ali'nin yoluna taş koydukları gibi, onların yolu uğruna baş koyan bizlere de eza-cefa ettiler/ettirdiler.

Elazığ’da aynı (×) işaret benim evime de koyuldu. O yüzden, evimi ve dükkanımı satıp, baba yurdumu terk etmek mecburiyetinde kaldım...

Alevi kökenli olup Aleviliğin, “AHLAKSAL YAŞAM VE BARIŞIK DÜZEN” olan güzellik yolu onlara zor geliyor.  Bu dünyada ve Pir’inin ve erenlerin  huzurunda “yaşamının  hesabını verip rızalık almak” bu sapkınların işine gelmiyor!..

Bu böyle giderse, Alevilik ve Aleviler, daha çok bedel ödeyecektir dostum.

Bahsettiğin bu kadını ve taraftarı olanları, “çaresizlik içerisinde” yolun sahibi Allah’a havale ediyorum.”

ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU ESKİ BAŞKANI REMZİ AKBULUT

“Yıllardır Alevi toplumunun evlerine, işyerlerine x işareti konulurdu. Bu günde bu x işaretini biz kullanıyorsak bizim onlarla farkımız kalmıyor demektir.

Geçmişte bu işaretlere koyduğumuz tepkiyi bugünde göstermemiz lazım. Aleviliğe bu tür işaretler yakışmaz diye düşünüyorum.”

AVRUPA ALEVİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

“Aleviliğin özünde sevgi vardır, maalesef özünü kaybetmiş ve kurumsal temsiliyetinin getirmiş olduğu güç ile kendi gibi düşünmeyen herkese, nefret dili kullanan herkese karşı olduğumuzu bildirmek isteriz. Alevileri yok etmek için meşhur kırmızı boya ile çarpı koyan katilleri anımsatırcasına, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Sayın Ali Rıza Özdemir’e yapılan saygısızlığı protesto ediyoruz. Yapılan bu saygısızlığı ve yayınlanan o görselin anlamını bilmemesi mümkün olmayan kişinin, bunu açıklamasını bekliyoruz. Bir Alevinin bir başka Aleviye anlamı çok büyük olan bu ifadesi bizde büyük bir infial oluşturmuştur. Kurumları kendi siyasi düşüncelerinizin arka bahçesi yapmayın, Alevilik barış ve sevgi inancıdır.”

İsmet Abbasoğlu

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Başkanı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!