İstanbul
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2412.7
  • BIST
    10264.28
  • BTC
    63665.05$

Başkan Özdemir İstanbul Avrupa yakası cemevlerini ziyaret etti

Başkan Özdemir İstanbul Avrupa yakası cemevlerini ziyaret etti
Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, İstanbul Avrupa yakasında bulunan cemevleri yöneticileri ile bir dizi görüşmeler yapmak üzere İstanbul’a geldi.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, hizmetlerine destek olmak amacıyla, Türkiye’nin her yerinde cemevlerine misafir oluyor.

Cemevlerinin ihtiyaç ve taleplerini tespit etmek amacıyla, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı bütün illerde çalışmalar yapıyor.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı uzmanlarının yanı sıra Başkan Özdemir de, cemevlerini ziyaret ederek, talep ve önerileri yerinde görüşmeler yoluyla tespit ediyor.

Başkan Özdemir’in bu haftaki mesaisi İstanbul’da Avrupa yakasında faaliyet yürüten cemevleri oldu.

İLK DURAK CEM VAKFI

Özdemir İstanbul Avrupa yakası ziyaretlerinin ilk durağı olan Cem Vakfı’nda 30. Olağan Genel Kurul’da Genel Başkan olarak seçilen Sayın A. Rasim Tükek'i tebrik etti.

Yenibosna’daki Cem Vakfı genel merkezinde başbaşa yapılan görüşme sonrasında karşılıklı anlayış ve işbirliği dilekleri ifade edilirken, yeni seçilen Cem Vafı Genel Başkanı A. Rasim Tükek Başkan Özdemir’e üzerinde vakıf logosu bulunan bir porseleni hatıra olarak takdim etti.

Başkan Özdemir’in ziyaretinin ikinci durağı ise, İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı oldu.

ÖZDEMİR İSTANBUL’UN EN KAPSAMLI CEMEVİNDE

İstanbul’un en büyük ve çok amaçlı en kapsamlı cemevi olarak inşa edilen İstanbul Cemevi’nde vakıf başkanı Gazi Arslan tarafından karşılanan Başkan Özdemir, kalabalık bir heyetle gerçekleşen buluşmasında, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan cemevini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkanlığın Hakk Muhammed Ali yolunda hizmet yürüten cemevlerine destek olmak için kurulduğunun altını çizen Başkan Özdemir, “rızalık temelinde hizmet için” çalıştıklarını belirtti.

ÜÇÜNCÜ DURAK KIRKLAR CEMEVİ

Başkan Özdemir, İstanbul Avrupa yakası ziyaretlerinin üçüncü durağında Seyit Pir Harun Nurdede Kırklar Cemevi’nde Başkan Baki Güngör ile birlikte buluştuğu canların dilek ve önerilerini dinledi.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın faaliyet alanları ve destek kapsamları hakkında bilgilendirme yapan Başkan Özdemir, ellerindeki imkânları sonuna kadar zorlayarak cemevlerine hizmet edeceklerinin altını çizdi.

ÖZDEMİR NURTEPE CEMEVİ’NDE

Başkan Özdemir’in Avrupa yakasında yaptığı ziyaretlerin son durağı ise, Nurtepe Cemevi olarak bilinen Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Vakfı oldu.

Vakıf Başkanı ve Alevi Canlar Federasyonu Genel Başkanı Zeynal Şahan ve beraberindeki heyet ile görüşen Başkan Özdemir, buluşmada Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. AİHM kararlarının hayata geçirilmesi konusunda yapılan çalışmaların da ele alındığı görüşmelerin sürdürülmesi ve karşılıklı istişare isteğinin altı çizildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!