İstanbul
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2408.4
  • BIST
    10285.11
  • BTC
    64365.75$

“Hz. Hızır Aşkına” Başlıklı Panel ve Konser Programı Gerçekleştirildi

“Hz. Hızır Aşkına” Başlıklı Panel ve Konser Programı Gerçekleştirildi
“Hz. Hızır Aşkına” Başlıklı Panel ve Konser Programı Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün müştereken organize ettikleri, “Hz. Hızır Aşkına” başlıklı panel ve konser etkinliği Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonunda gerçekleştirildi.

Ağuiçen Ocağından İbrahim Güzel Dede’nin sefalama gülbankı okumasıyla başlayan programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Sayın Ömer Faruk Belviranlı ile Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Sayın Alirıza Özdemir birer selamlama konuşması yaptılar. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Sayın Özdemir: "Hızır inancının toplumumuzun ortak değeri olduğunu, insana bu değer üzerinden bakılması gerektiğini, asırlardır kapıya gelen her mihmanın Hızır olarak görüldüğünü ve Hızır inancının toplumsal bütünleşmemize her daim öncülük ettiğini" ifade ettiler.

Selamlama konuşmalarının ardından Hz. Hızır’ı konu edinen panelin oturumuna geçildi. Yönlendiriciliğini Sayın Haydar Teberoğlu’nun yaptığı panelde, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Ocağından Sayın Mehmet Demirtaş ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fahri Maden, Alevi-Bektaşi inancında Hz. Hızır’ın yerini, önemini ve tarihsel süreçte algılanış biçimleri konu edinen birer konuşma gerçekleştirdiler. Sunumların ardından Güzel Sanatlar Genel Müdürü Sayın Ömer Faruk Berivanlı tarafından panelistlere plaket takdimi yapıldı.

Programın ikinci bölümünde ise Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının çalışanlarından oluşan Türk halk müziği korosu tarafından, Hz. Hızır’ı konu edinen eserlerin icrası gerçekleştirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!